Bezoekers verkennen een snaarinstrument met hun handen

Event: All Senses (On Stage)

De Kracht van toegankelijkheid voor de podiumkunsten

Op 22 mei 2024, slaan kunstinstelling VIERNULVIER en het OPEN Expertisecentrum voor Toegankelijke Media en Cultuur van de Universiteit Antwerpen de handen in elkaar. Samen organiseren we ALL SENSES, een culturele en academische uitwisseling waarbij we de kracht van toegankelijkheid als inspiratiebron voor vernieuwing in de podiumkunsten willen onderzoeken.

We leggen de nadruk tijdens deze studiemiddag op alternatieve vormen van audiodescriptie. Want binnen toegankelijkheid voor personen met een visuele beperking beweegt er heel wat in het internationale kunstenveld. Kunstenaars en deskundigen experimenteren volop met alternatieven die de gangbare manier van audiodescriptie in een nieuw jasje steken en soms tot een nieuwe artistieke taal leiden. Cultuurhuizen zoeken dan weer naar manieren om hun deuren wijder open te zetten voor diverse publieken en artiesten.

We brengen onderzoekers, cultuurmedewerkers, kunstenaars, publiek en technologie-ontwikkelaars uit én buiten de cultuursector samen om ideeën en ervaringen uit te wisselen over dit thema.

Meer informatie en inschrijvingen vind je op de website van VIERNULVIER.